Вопросы-ответы Интервью Все записи

8 ...

Сироватко Олег, пользователь 1ua
Олег Сироватко
Харьковский Евромайдан едет в Киев (Сегодня.ua)

11 декабря 2013

Сироватко Олег, пользователь 1ua
Олег Сироватко
Олигархи отворачиваются от Януковича? Обзор прессы (НОВОСТИ.dn.ua)

11 декабря 2013

Сироватко Олег, пользователь 1ua
Олег Сироватко
Свіжий анекдот: Любий Боже!
У минулому році Ти забрав мого улюбленого співака, Майкла Джексона,
У цьому, мого улюбленого актора Патріка Суейзі.
Дозволь мені нагадати, що мій улюблений політик – Віктор Янукович.
Заздалегідь вдячний.

11 декабря 2013

Сироватко Олег, пользователь 1ua
Олег Сироватко
Захарченко увольняет всех ГАИшников, которые пропускают на Майдан машины с едой и дровами (Дорожный контроль)

11 декабря 2013

Сироватко Олег, пользователь 1ua
Олег Сироватко
Оболонский "Беркут" бросает каски и отказывается действовать против своего народа, - Бригинец (Экономические известия)

11 декабря 2013

Сироватко Олег, пользователь 1ua
Олег Сироватко

Ельвіра Молдован стосовно мого листа:

Доброго часу доби, пане Олеже!

Дякую Вам за листа і за Вашу небайдужість до того, що насправді відбувається в країні. Як на мене, нинішня ситуація нікого не залишила байдужим: хтось підтримує тих найбільш активних громадян, які вийшли на Майдан, щоб сказати своє 'фе' владі, хтось - засуджує, але ніхто - чуєте, ніхто! - не залишається байдужим.
Я, як і Ви, сьогодні не маю можливості стояти поруч із тими сміливими людьми на Майдані, так, як стояла у 2004 році тут, у Хмельницькому, але моє серце і душевні пориви, на щастя, не врегульовуються Законом України 'Про державну службу'. Так само, як і мій мозок й моя здатність аналізувати.
Наша чинна влада, змінивши за тиждень до Вільнюсу стратегічні орієнтири держави, створила ситуацію, подібну до тієї, яка описана у творі Оруелла '1984': сьогодні ми дружимо з Америкою і воюємо з Євразією, а завтра без видимих на те причин - навпаки. Тільки от народ український виявився не такий зазомбований, як той, який описав Оруелл, і тому повстав, щб відстояти своє майбутнє.
Те, що я пишу, - ситуація відома. Головне завдання - знайти шляхи розвязання цієї проблеми. Для ефективного результату слід усвідомити кілька очевидних речей, про які усі знають, але не усі можуть чітко сформулювати їх: 1) ця влада не вступиться по-доброму; 2) тим, хто стоїть на Майдані - закон писаний, владі - ні, тому силові методи з боку учасників протесту неможливі, бо це дасть підстави застосовувати силові структури проти них і оголосити надзвичайний стан, а також закриє подальші вектори спілкування з ЄС; 3) серед трьох опозиціонерів немає потужного реального лідера, здатного взяти на себе відповідальність;4) якщо ж опозиція не визначиться із одним із трьох, хто буде президентом, то внутрішні чвари - на руку чинній владі.
Увага - питання: ми зайшли у глухий кут. Як діяти далі? Як змусити владу поступитися? Як на мене, без втручання євроспільноти не обійтись, а вони досі тягнуть, бо не оцінюють реальної ситуації в країні - це вже не цацки-пецки, це - потенційна громадянська війна. Єдина відповідь - така ситуація на руку і євроспільноті, і Росіїї. Велика політика - великі спокуси...
Ще можливий варіант - конструктивні переговори влади і опозиції, але це безнадійний варіант, бо повенртаємось до пункту 1): чинна влада добровільно не здасть свої позиції.
Люди на Майдані уже стоять з принципу і від безвиході. Наші політики мають, що втрачати - заводи-параходи, а пересічному українцеві немає чого, крім вланого життя, здоров'я і майбутнього. От за останнє й стоять, бо всіх вже дістав Яник і ПР - збіговисько у переважній своїй більшості урок і україноненависників, які вважають нас за повних ідіотів, дегенератів, а тому втирають нам постійно якусь ахінею, виправдовуючи свою політичну імпотенцію.
І, мабуть, ми таки давали їм підстави так думати, доки не вийшли на Майдан...

З повагою - Ельвіра Молдован

10 декабря 2013

Сироватко Олег, пользователь 1ua
Олег Сироватко
Майданівці відбили свої блок-пости від беркутівців і солдат внутрішніх військ (відео) (7 Днів.ua)

9 декабря 2013

Сироватко Олег, пользователь 1ua
Олег Сироватко

Вчора ввечері  ввечері були розіслані листи такого змісту (всі цікаві думки з цього приводу буду розміщувати в себе на форумі):

Вже не один тиждень в Києві відбуваються великі зібрання людей, що хочуть щось змінити в суспільстві. Це одні з найбільших і триваліших проявів народного піднесення за історію незалежної України. Як дати оцінку цим подіям? Чи всі розуміють, що відбувається в країні? Що потрібно нашому народу? До чого призведе таке протистояння?
Я звичайний програміст, працюю на держслужбі в центрі зайнятості. В мене немає можливості вести активне політичне життя, проте я маю можливість спілкуватись з народом, відвідувачами сайту 1ua. Можете вважати це криком душі, але мене сильно дивує, що в країні, яка має мільярдні борги по соціальним виплатам вже четверту добу триває широкомасштабна чорна реклама євромайдану по всій українській інтернет аудиторії. Це фото танків, що їдуть на майдан, повідомлення про госпіталізацію 91-го правоохоронця. Такими повідомленнями влада хоче знайти виправдання брутальним діям беркуту та залякати людей, щоб не їхали в столицю. Або повідомлення про те, що на майдані є всі шанси підчепити туберкульоз. В п'ятницю 6-го грудня в новинах на телеканалі «Інтер» показували, як з автомобіля був викинутий труп особи, що хворіла на туберкульоз в місцях позбавлення волі. Це стільки треба нахабності і ненависті до людей майдану, щоб обливати його так брудом? Під владною пропагандою «Ми за мир» ховається те, що організаторами провокацій серед мирних громадян можна було знайти оплачуваних спортивних молодиків, що після заворушень розтворялась в натовпі «беркуту» за їх спинами і почувались як в себе дома. Піддавши вогню в протистояння, влада так і чекала, щоб застосувати силу в «рамках» закону. Тільки її «боєздатність» виявилась в ніч з п’ятниці 31 листопада на суботу 1 грудня, коли на беззахисну молодь серед ночі піднялася рука агресора. Це дуже низько! 
Мене ніхто не змушував писати цей лист, я знаходжусь поза політичними силами. Можливо я в чомусь помиляюсь, пробачте. Ви також можете осудити мене, що я розсилаю такі листи серед десятків тисяч користувачів нашого сайту. Тоді можете у власних налаштуваннях (http://1ua.com.ua/ad...>http://1ua.com.ua/ad...) зняти галочку, щоб не приходили листи від адміністрації сайту. А для небайдужих пропоную стрічку новин «Наша політика» (http://1ua.com.ua/N?...>http://1ua.com.ua/i7...) – вона оновлюється майже щохвилини.

9 декабря 2013

Сироватко Олег, пользователь 1ua
Олег Сироватко
Пам'ятник Леніна знесли (Українська правда)

8 декабря 2013

Сироватко Олег, пользователь 1ua
Олег Сироватко
От Януковича сбежала вся пресс-служба (Медианяня)

1 декабря 2013


8 ...




  Закрыть  
  Закрыть